luni, 28 octombrie 2013

Prima ciuperca cu care am facut cunostinta

Prima ciuperca cu care am facut cunostinta a fost Amanita Rubensces , sau Cuci , cum i se spune pe la noi . Pe aici o stie , si o consuma toata lumea , si te salveaza de fiecare data cand mergi dupa ciuperci , pentru ca o gasesti mai tot timpul .


Poate fi confundata cu Amanita Phanterina , otravitoare , care are scoamele albe , spre deosebire de Cuci care au scoamele maronii .

O sa va spun altadata o poveste , care s-a terminat cu bine pana la urma despre o confuzie intre cele doua ciuperci . Pentru ca ciupercile pot fi doar confundate . Nu exista mutatii intre ciuperci , astea sunt povesti pe care le auzim la TV , spuse de "profesionisti" care habar nu au despre ce vorbesc .

3 comentarii:

  1. Comestibilitatea este mediocra , si trebuie preparata termic ,prin fierbere indelungata .
    Si eu sunt pasionat de ciuperci . Salutari !

    RăspundețiȘtergere
  2. La noi se consuma foarte mult , in special pane , fara fierbere , cred ca suntem imuni , ha , ha . Din ce ziceti despre cucii astia , cred ca sunteti din zona Moldovei , gresesc ?
    E o ciuperca pe care o consuma si o culege toata lumea la noi in zona .

    RăspundețiȘtergere
  3. Locuiesc in Sighisoara ,...aici se numesc , Curcoi . ;)

    RăspundețiȘtergere