luni, 24 aprilie 2017

ZBARCIOGI AGAIN !!!

V-am spus ca am spart gheata la zbarciogi ???
De acum gata, am gasit un loc, l-am analizat, am vazut cum cresc, speciile de plante si arbori din zona, si cel mai important, perioada. 
Asa arata un ciupercar satisfacut :

Si asta este recolta, culeasa in graba, daca cautam mai insistent, sigur mai gaseam, a fost o oprire norocoasa, de genul: opreste ACUM ca fac pe mine!




6 comentarii:

  1. Buna seara.Ma bucur pentru reusita dvs.Zbarciogii,aceste ciuperci de primavara destul de rare si cam necunoscute pentru populatie m-au fascinat si pe mine din copilarie.Le-am vazut prima data pe tarabele din piata or Buhusi -Bc aduse de prin satele dinprejur de cunoscatori.Tineau secret locurile.Pana acum am gasit de cateva ori dar cea mai mare cantitate a fost recoltata din Deva vreo 4 kg .Cred ca am sa merg si eu sa-i mai caut saptamana viitoare.Daca mai gasesc o sa va anunt cumva.Sanatate si spor la cules va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rând, scuze pentru răspunsul târziu.
    Mulțumesc de urări, v-am citit blogul, îmi plac lingurile pe care le faceți, mi-ar place sa ca vizitez odată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va astept.Cand mai aveti drum la Deva,in Sacamas faceti la dreapta la fantana si veniti pe vale un Km.Daca imi trimiteti prin mail nr dvs de tel va pot suna eu. Povestim despre ciuperci,apropo au iesit hribii ,eu am cules vreo 3 ture.Va salut.

      Ștergere
  3. Buna dl Agache, deasemeni sunt din Lugoj si daca se poate un e-mail sau un mijloc de comunicare virtual, am cateva nelamuriri in privinta unor specii. Sunt nou in ciupercarie si nu consum nimic deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteți sa-mi scrieți pe Facebook, pe contul Ciuperci Ana Lugojana.

      Ștergere
  4. Ia uitati aici ce am gasit:
    https://www.youtube.com/watch?v=lTFugHA2WaI

    RăspundețiȘtergere