marți, 29 octombrie 2013

PITONCI

Dar cel mai mult cautam Hribi . Noi le spunem Pitonci . Boletus Edulis , regele ciupercilor . Si avem noroc de locuri bune , doar ca Pitoncile sunt cautate de toata lumea . Dar uneori , sunt asa de multe , ca nu sunt suficiente cosurile cu care plecam la cules .

4 comentarii:

  1. Buna! aveti un blog foarte interesant si folositor! As vrea sa stiu la noi in zona Lugojului se gasesc Hribi? cosurile pline mi-au atras atentia, au fost culese din zona Banatului? eu am fost pe munte si abia am gasit un hrib:) de multa vreme incerc sa fac rost de aceste ciuperci, multumesc anticipat, Larisa

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri .
    Da , se gasesc Hribi in zona Lugojului , acestia de aici sunt culesi . Dar , din pacate , anul acesta le-a trecut vremea . Ultimul varf a fost in septembrie , si sau mai gasit pana la inceputul lui octombrie . Se fac de regula in paduri de stajar , rare , luminoase , de multe ori de-a lungul potecilor prin padure . Asa ca trebuie sa asteptam primavara , pana in mai , iunie , nu se mai fac . Pentru hribi , trebuie sa fi in locul potrivit , la timpul potrivit .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru raspuns, imi cer scuze ca insist dar unde in zona Lugojului in padurea de la han sau mai departe? Adevarul e ca am tot amanat pana cand le-a trecut vremea, cum spuneai locul potrivit si timpul potrivit:) O seara placuta

      Ștergere
  3. In padurea de la han , si stanga si dreapta e padure de stejar , perioada hribului este iunie-octombrie , se face in toata perioada asta , dar e un maxim in iunie , poate mai devreme daca e cald ,si unul in septembrie . Si in orice padure , de stejar in special in perioada asta se gasesc .

    RăspundețiȘtergere